Näin Vaihtori toimii

Esittele kuvin ja/tai sanoin vaihdokkaasi (= käsityö tai käsityötarvike) , sekä määrittele mihin olisit luomuksen valmis vaihtamaan. Vaihtorissa eivät eurot toimi, ts. tämä ei ole kirpputori tai myyntikanava. Toimituskuluista sopivat osapuolet keskenään.

Jos kiinnostuit esitellystä vaihdokkaasta, ota yhteyttä tuotteen esittelijään kommentoimalla tai sähköpostilla.

Jos haluat esitellä vaihdokkaita Vaihtorilla, ota yhteyttä vaihtori@gmail.com. Kaikki halukkaat pääsevät mukaan!

tiistai 4. toukokuuta 2010

Päivillä olisi paljon uutta vaihdettavaa!
Hei vaan, nyt löytyisi kaikenlaista askarteluyritystä, ystävillä ja sukulaisilla on jo vähintään yhdet kappaleet näitä kaikkia... Nämä reppanat istuskelevat siis kaapeissa ja laatikoissa pölyttymässä. Hyviä koteja kaivataan!


RINTAMERKIT VAIHDETTU


Kuvassa ylimpänä Badge-it -koneella tehtyjä perinteisiä rintamerkkejä. Tehty kollaasi-ajatuksella hyödyntäen pientä paperisälää mitä on jäänyt yli askartelusta.

Sitten ryhmittymä vanhoista palapeleistä tuunattuja rintakoruja. Taakse on kuumaliimalla kiinnitetty koruneula eli sellainen pikkasen hakaneulaa sujuvampi tapaus. Numeroiden koko: noin 6,5cm x 5cm. Pikkusten koko: 4cm x 5cm.

Alimmaisena ekaluokalla opittu kaulakorumalli: villasekotteisesta langasta virkattu pitkula, johon kaksinkertaisena pujotetaan muovi-/puuhelmiä. Helmien paikkaa pystyy muuttamaan.  Värit: 1)oranssi lanka + vaaleanpunaiset muovihelmet 2)kalpea vaaleansininen lanka + vaaleanpunaiset muovihelmet 3)vaaleanruskea lanka + ruskeat puuhelmet 4)oranssi lanka + tummanvioletit muovihelmet. Yllättävän hyvin tuossa kuvassa  näkyy nuo todelliset värit! Ympärysmitat vaihtelee välillä 66-88cm. Nämä on semmosia kevyitä ja pehmoisia, mutta helmet pitää ne "paikoillaan" eli painovoiman mukaisesti maata kohti. HÖRSYLÄT VAIHDETTU

Kirppiskankaista, löytönapeista, puretun kaulanauhan helmistä ja tyllistä (hyvin hyvin haalea vaaleanpunainen tai vaaleansininen tylli) rakenneltuja rintakoruja. Takaa löytyy pieni hakaneula, jolla korun saa kiinnitettyä vaatteeseen, hattuun, laukkuun, mihin vaan. Korujen koko vaihtelee 8 ja 9 senttimetrin välillä, yhdessä korussa tyllihännän takia pituutta on 12cm. Hörsylöiksi nimesin nämä joulumessuja varten, kävin vähän kokeilemassa kepillä jäätä josko askarteluni ilahduttaisi jotakuta...
Tässäpä joukko varataskuja pikkutavaroille. Materiaalina kirpputorilöytö-nappeja, kankagassuikaleita, puuvilla- tai villalankaa. Ylävasemmassa vaaleanpunainen taskupussukka, sekaan virkattu valkoruskeaa retrotyynyliinaa... Valkoinen puolipallonappi, taskun koot: 13 cmx 9 cm. Yläoikeassa raidallinen puuvillalangasta virkattu pikkutasku, koot:  12 cm x 10 cm. Vasen alanurkka: tummanvioletti villalanka, raidat myös villaa, sekaan virkattu valkoista kangassuikaletta mustilla polkadotseilla. Koko:  12 cm x 16-20cm (leveys vaihtelee kun on tuommonen pyöreän mallinen kyljistään). Vaaleansininen ranteessa roikuteltava tasku: puuvillalankaa, 10cm x 15 cm. Hihnan kokopituus on noin 27cm.

***
Mitä toivoisin vaihdossa:
-meille on tulossa vauveli ja hamstrailisin mielellään esim. tuunattuja (ja kierrätettyjä, muttei pakosti) vauvan vaatteita, kestäviä pestäviä liivinsuojia/kasvojen ja pepun pyyhkimiseen pyhitettyjä juttusia, itsetehdyt pehmolelut, vaunuihin ripustettavat jutut vauvan ihmeteltäväksi ja kaikkea muuta mahdollista!

-virkattuja/kudottuja bambu-/hamppuluutuja

-kudon vauvalle peittoa ja tarvitsen jatkuvasti lisää puuvillalankoja, aloitetut kerät käy hyvin, peitolla on leveyttä noin metri ja teen siihen erilevyisiä raitoja, joten niin pienemmät kuin isommatkin kerät on tarpeen. Löysin pari vyötettä ja niissä näyttää lukevan "merseroitua puuvillalankaa".

-en ole kovin kätevä neulomaan tai seuraamaan ohjeita, joten kaikenlaiset käsintehdyt jutut vauvalle pipoista vaippahousujen kautta avaruuspukuun on tervetullutta!

-kangaskasseja muovikassien tilalle

-kaikenlaista saa tarjota, toisten tekemät askartelut ja käsityöt on kovasti arvossaan täällä!! Lisäksi tykkään tehdä tarvike löytöjä eritoten kirppareilla.

Useimmat näistä mun vaihdettavista on melko pieniä, joten mielelläni niputan useamman yhtä isompaa vaihtokappaletta vastaan.
***

Suunnittelen jo seuraavaa vaihtoilmoitusta, ainakin nappeja, kankaita, vintage-peliosasia ja jotain askartelutarvikkeita löytyy!

6 kommenttia:

 1. Minkälaisia kankaita sulla olis? :)

  VastaaPoista
 2. Hörsylät on ihania! Ne kiinnostaa erityisesti, koska arvelen voivani käyttää niitä myös skräppäyskoristeina. Vaihdosta voitaisiin keskustella mieluiten s-postilla, linkki löytyy blogistani.

  VastaaPoista
 3. jee! tänään illalla kun pääsen kotiin reissusta niin kaivelen kankaita ja laitan myöskin pia k:lle hörsyläpostia! ...varmasti taipuvat skräppäykseen muuten. -päivi

  VastaaPoista
 4. höh, mun kommentti ei näykään täällä enää.

  siispä: haluaisin lisätä toivelistaani tarranauhan, semmosen jota vois ommella kestovaippojen kiinnitykseksi.

  kankaista: niitä löytyi ihan vähän, lähinnä retrompia, kirpparilta hankittuja tyynyliinoja joista on leikelty paloja askarteluihin.

  VastaaPoista
 5. siis tämä vaihtori on kyllä ihan upea juttu! hienosti toimii, kaksi vaihtoa jo vetämässä! nyt näyttäisi siltä että ainakin rintanapit ja osa hörsylöistä on varattuna. sain ensimmäisen (ja vauva-aiheisen) paketin ja oon NIIN iloinen! tosi kauniita käsintehtyjä juttuja saapui ihanan ilahduttavassa kuoressa, kiitos aino!

  VastaaPoista
 6. hörsylät menneet, rintanapit menneet.

  vielä jäljellä: palapeli-rintakorut, virkatut kaulakorut ja taskut! otan kyllä vastaan melkein mitä vaan, tarjoa!

  VastaaPoista